Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın merdivenleri denli önemli olan sair bir yapı ise yangın merdiveni kapısı doğrusu (yangın kapısı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en küçük bir hataya dahi makam verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasarımı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sebebiyle henüz risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mütehassıs mimarların düşüncemlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda oldukça duygun davranışları sergilemektedir.

Model Odası Yangın Bapları : Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının taçı silsile otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapısı camlı kabil.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha faik mukavemet ve korozyona dayanıklılık esenlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı başta olgunlaşmak üzere yararlanma amacına ve kullanan erkek adetsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbir hayli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu düzenışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Dolgular ile kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Not: Haberde adı geçen firma adları ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak alfabelmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Açılıp - kapanma sorunlevinin problemsiz namına getirilmesi Yangın Merdiveni Kapısı gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu hava arama edilmelidir. 

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları gibi bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması katkısızlanabilir.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde nüfus adetsı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, bina dışına tenha çıkış ehliyetli kabul edilir.

Bu baplar, yangın merdiveni vahiluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların güvenli bir şekilde dışarı çıkmasını sağlamlar.

Kaçış yolları, bir örgünın herhangi bir noktasından vaziyet seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun topu topudır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni imal buyurmak ve montajını onarmak binaların yangından korunması karınin elzemdir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page